Dette skal du smage i østen

Hvis du er i Asien, så er der et overflødighedshorn af mad, som du kan smage. Alt efter hvilket land og hvilken region du er i, så er der stor forskel på maden, ingredienserne og de smage, som du kan opleve. Der er en helt anden tilgang til madlavning, end der er i norden, og du kan finde lækker streetfood stort set alle steder. Heller ikke grøntsagerne og krydderierne er, som du kender dem, også fordi asiatiske restauranter i vores del af verden er tilpasset vores smagsløg. Du får kun den ægte oplevelse ved at rejse til østen selv.

Selvom du mange steder kan leje en bil eller komme rundt på cykel eller scooter, så er det nære og lokale mest interessant på gåben. Her kan du få alle indtrykkene med, alt fra de spændende bygninger, duftene af mad, krydderier og hele den lokale kolorit. Det er små gyder, stejle trapper og ikke altid gode veje. Tag hånd om det på forhånd og vælg Viking sko, så du kan holde dig selv gående hele dagen og få alle oplevelser med. Både når det er de lokale køkkener, der lokker, men også de ture og turistattraktioner, du skal have med, nu du er der.

Det mest nødvendige

Udover at det altid er en god idé at have godt fodtøj med på ferien, så er det vigtigt at resten også er i orden. Behageligt tøj, der kan pakkes, så det ikke fylder alverden, et godt kamera eller telefonen, hvis du bruger den, og en lille taske til at have det mest nødvendige, så er du klar til at opleve østen og dens mad.

Krydderier og eksotiske smage

Der er en duft af krydderier over østen, der er helt unik. Om det er Indien med de gule karryretter, eller om det er længere østpå med koriander og grøn karry, så er det noget for sig selv. Meget mad laves på en wok. Det går lynhurtigt, og maden serveres på rekordtid. Mange er desværre bange for at prøve de lokale køkkener af, men wokken er så varm, at det hele er gennemstegt, både grønt og kød, og det er derfor meget sikkert at spise.

Det helt lokale

Det bliver ikke mere autentisk, især ikke hvis mange lokale også spiser der. Det er samtidig et tegn på, at maden tilberedes rigtig godt, og er værd at spise. Vær modig og prøv det, for du ved ikke, hvornår du næste gang får muligheden for at opleve den ægte madkultur i østen.

Nudler, karry, chili, krydderier, grøntsager, kød eller fisk. Når du spiser Mad i Østen, så er det både enkelt og kompliceret på en gang. De mange smage komplimenterer hinanden, og går samlet op i en højere enhed, der skaber unikke retter. Det er rigtig velsmagende mad, der overrasker ganen, og du kan finde helt almindelige typer som retter med kylling og fisk, eller de for os mere eksotiske med larver, befrugtede fugleæg og skorpioner. Du kan få oplevelser for livet gennem maden, og det er også her, du kan møde befolkningen på en ny måde.