Mad og et godt liv

For de fleste af os, er maden noget, som er vigtigt. Det skal smage godt, og det skal også helst se godt ud, men det skal også gå hurtigt, og det må gerne være så let som muligt. Derfor er de ting, som tidligere generationer har gjort og lavet i hverdagen, ved at falde ud af vores hverdag.

Hvis du spørger dine bedsteforældre, så var de altid i gang med at sylte og henkoge, så de havde mad til enhver lejlighed året rundt, og der var nærmest en kamp mellem familiemedlemmer om at lave de bedste syltede og henkogte frugter og grøntsager.

Alle de gamle dyder

I dag går livet for hurtigt til det som populært kaldes mormor mad, der er ikke tid til at lave dine egne asier. Faktisk er der efterhånden meget få mennesker, som i dag spiser asier, så det er ikke kun den mad, vi laver, men også den mad som vi bliver præsenteret for, som er ved at ændre sig.

Der er mange, som i dag ikke decideret lever fra hånden til munden, men som til gengæld har så meget fart på, at de ofte spiser take away, ofte spiser på billige restauranter, benytter sig af færdigretter og halvfabrikata og generelt laver mad så enkelt, at det er lavet og spist på under en halv time.

Maden er for mange i dag blevet til noget sekundært, mens den for andre er ekstrem vigtig, og der er derfor mange, som er kravlet i en helt anden retning. De bruger timer på madlavning og på at lave alt fra bunden af. De er blevet til dem, som alle ønsker at spise hos, de er gode til at lave mad, og de er dem, som stadig holder en stil med at prøve at lave den mad, som de fleste af os er vokset op med, og som vi alle kender fra vores barndom.

Det er vigtigt, vi får den rigtige mad, for at vi kan få et langt, godt og aktivt liv, så vi skal huske på at spise det, som er i sæson, det som er produceret lokalt, og det, som vi altid har spist i tusindvis af år, for det er det, som er sundest for os, så groft, grønt og lokalt.

mts_schema