Nyt og gammelt

En af de nye ting, som er kommet ind i vores køkken, er begrebet superfood. Det er åbenlyst madvarer, som er så sunde, vi slet ikke kan undvære dem, men nogle af de madvarer, der er kommet frem nu, har nu været fremme før.

Produktet skyr fra Island, som er så populært som aldrig før, var også populært i halvfjerdserne. Der spiste alle pludselig også skyr, brugte det til at bage og som erstatning for andre surmælksprodukter.

Fra hele verden

En anden type af superfood er chiafrø. Et lille korn fra Sydamerika, som kan trække en masse væske til sig, og som svulmer op og danner en geleagtig substans, som mange bruger i bagværk og til morgenmadsprodukter.

Men du skal bare holde dig for øje, at superfood ikke egentlig findes, for der er ikke en enkelt madvare, som kan gøre dig sund. Det er den alsidighed i din kost, som du spiser til hverdag, og den aktivitet, som du bruger din krop til, som holder dig sund. Og der er det bedst igen at kigge mod de gode råd, som sundhedsstyrelsen udstikker, for det er ikke helt ved siden af. Du har kun den ene krop, den skal holde hele livet.