Smukke og farverige retter

Anretningen er noget, der er rigtig stor fokus på, når det kommer til madlavning. Mad skal ikke kun spises, den skal også nydes visuelt, og det er meget tydeligt på de mange moderne restauranter, der er dukket op.

Det er også et område, der er stor fokus på i de mange kokkeprogrammer, der bliver vist på tv. Maden skal selvfølgelig være helt i top, men de kokke, der samtidig forstår at anrette en tallerken, får endnu mere ros.

En ret bliver så meget mere lækker, hvis den også er smuk, og skulle du vælge mellem to retter, hvor den ene også var visuelt tiltalende, så ville du vælge den fremfor den anden. Det er helt naturligt, og det er godt, der ligeledes er fokus på denne del af kokkekunsten. Noget der kommer alle til gode. Kokken får ros for det hele, og du får en bedre oplevelse.

Lær at anrette selv

I stedet for bare at servere mad, så kan du lære også at servere kunst på en tallerken. Kig på billeder i kogebøger og på nettet. Eller lad dig inspirere af de mange sider, du kan finde i aviserne på nettet.

Hvordan du henter din inspiration er underordnet, bare du husker, at alle kan lære at anrette enhver ret, så den bliver smuk oveni. Du vil blive overrasket over, at dine helt almindelige frikadeller eller kødsovs på magisk vis får en bedre smag. Der skal ikke meget til.

Men husk også at for meget vælter læsset. En overpyntet tallerken ødelægger lige så meget som en, der er anrettet for lidt. Hold det enkelt og smukt for de bedste resultater, og vælg en størrelse af tallerken, der passer til portionen.