Fra jord til bord

Det er noget, som er kommet ind i det moderne køkken i de senere år igen. For tidligere var det noget, som enhver god krofatter vidste meget om, men det er bestemt et koncept, som er kommet for at blive. At du gror og dyrker det, som du serverer selv, eller køber det lokalt hos producenter, som går op i mad og kvalitet på samme måde, som du selv gør, og at du så serverer det næsten direkte fra bondemandens bord på din tallerken, det er noget, der bevæger mange.

Lækkert og bæredygtigt

Det nye Noma, som skal starte op her i 2018, vil netop være med dette som en af deres features. Der har været snak om, at de vil have en flydende restaurant på kanalen ved Christianshavn, hvor der på toppen af restauranten skal være drivhuse, hvor de selv vil gro krydderurter, frugt og grønt til restauranten. Det kan næsten ikke blive mere fra jord til bord.

Det gode ved den måde at lave og producere råvarerne på er, at det også er bæredygtigt, og faktisk derved ikke belaster naturen ved lang transport. Køkkenet har fuldstændig styr på alt, der bliver groet, og de ved med sikkerhed, at der ikke er blevet brugt nogen former for kunstige vækstmidler.