Mad er ikke bare mad

Der er kommet så stor fokus på mad i de senere år og til ,trods for at vi har lettere ved at få de råvarer, som vi skal bruge, så er der flere og flere fastfoodsteder, som skyder op, og der er flere og flere, som ikke laver mad selv.

Men det er vigtigt vi kommer tilbage til at lave maden selv, for den halvfabrikata, som så mange bruger, er fyldt med tilsætningsstoffer, og der er også ofte et alt for højt indhold af salt i forhold til det som vi bør indtage.

De fleste af os kan jo også bedst lide den, mad som er hjemmelavet, og der er god grund til at gøre sig umage, også med hvor pænt maden tager sig ud på tallerkenen, for vi spiser ikke kun med maven, nej vi spiser også med øjnene. Jo smukkere maden ser ud, jo mere får vi lyst til at smage på den, og jo mere nyder vi den.

God mad kan ændre rigtig meget

Der er også flere og flere læger og andet sundhedspersonale, som har fået øjnene op for, at der er mange ting i vores mad i det daglige, som kan være med at fjerne nogle af de mindre skavanker, som går rundt og plager os.

Nogle fødevarer går gennem mange storme, og der er løbende nyheder om, hvordan det enten er virkelig sundt eller virkelig usundt at spise bestemte slags mad. Meget af det virker skræmmende, men du skal samtidig, på samme måde som sundhedspersonalet gør det, huske på, at mennesker har spist alt, der var tilgængeligt, i tusinder af år. Tricket er derfor altid at huske på, det hedder alt med måde.

Heldigvis bliver der også forsket i, hvad, der er sundt, og hvad, der ikke er. Større forskningsresultater er altid værd at tage med i dine overvejelser, for der er mere sandhed i dem, en der er i så meget andet. Forskning viser blandt andet, at æg er noget, du sagtens kan spise med god samvittighed. Æg er ikke det eneste, så igen: Alt med måde, men variere din kost løbende og efter årstiden også.

Det smager, når det er i sæson

Jordbær er bare bedst om sommeren. De har fået masser af sol og varme, og de kommer fra et område tæt på. Jordbær er ikke gode til transport, så dem, der er dyrket i et væksthus langt væk, er som regel lidt kedelige.

Det gælder de fleste typer af mad og fødevarer, så ønsker du velsmag, så tænk over, hvor din mad er fremstillet, og om den er i sæson lige nu og her. Det vil ikke kun give dig mere smag, det vil også give dig en større sundhed. Desuden er det billigere, og det betyder bestemt også noget for de fleste husholdninger.