Hvilken mad er sund?

Hver eneste dag bliver der råbt op om, hvilken slags mad, der er sund, og hvilken, der ikke er det. Det er til at blive forvirret over, for der er nogen, som råber op om, hvor farlig gluten og laktose er, mens der er nogen, som siger: Spis alt. Andre igen vil have en palæodiæt, som gør, du lever, som det er påstået, de gjorde, før vi begyndte at dyrke jorden og have landbrug.

Men er man i tvivl, som vi alle bliver tit og ofte, så er der stor hjælp at hente i kostråd, som vores Folketing og regering er med at sikre, vi får.

Brug sund fornuft

Det er vigtigt, at vi spiser rigeligt med frugt og grønt, faktisk så vigtigt, at der i mange år har været en kampagne, som hedder seks om dagen, som henviser til, at vi skal have 6 stk. frugt og grønt hver dag, og kun den ene må være frugt. Derudover skal vi spise groft og sørge for, at vi også får rigeligt med fibre, som er så vigtigt for en normal tarmflora.

Vi skal selvfølgelig også have rigeligt med vand, og vi skal sørge for at holde vores indtag af salt så langt nede som muligt, for det er ikke altid lige sundt for os. Vi skal og passe på med den mad, som er friturestegt, og som kommer med et højt indhold af mættede fedtsyrer, for det er med til at give problemer med blodårer, som stopper til, og det fører til overvægt, hvis du spiser det for tit.

mts_schema