Mad fra fjerne kyster

Det er ikke kun dansk mad, der kan imponere os alle ved at være smukt og tiltalende. Mange lande er med helt i front, når det gælder smuk og innovativ mad, hvor du aldrig er i tvivl om, hvor i verden, du er henne.

Et godt eksempel er Kina, hvor du aldrig er i tvivl. Der er langt fra den sur-søde sovs fra den lokale grillbar til det bedste fra denne del af verden. Landet er stort, og der er mange officielle køkkener, og heldigvis har Danmark fået flere og flere gode asiatiske restauranter, herunder kinesiske, som stolt viser deres lands kogekunst frem.

Det er dekorativt og smukt, og det er mad, der er lavet til at dele. Det kendetegner kinesisk mad sammen med dumplings og retter med sprødt skind. Det er en helt anden og også fremmed verden for alle dem, der ikke kender det kinesiske køkken, men det er mere end et besøg værd.

Sid om det runde bord, hvor midten drejer, og del al maden med de andre, du spiser med. Du får lidt af det hele og et meget socialt måltid, der kendetegner Kina med perfektion.

mts_schema