Sådan spiser du optimalt efter en brystoperation

Mange kvinder, som har undergået en brystforstørrende eller -reducerende operation, undrer sig over, hvordan kost påvirker deres helingsproces. Selv med topmoderne løsninger som implantater fra motiva danmark kan kosten nemlig spille en vigtig rolle efter at operationen er overstået.

Det bedste, du kan gøre efter en brystoperation, er at spise antiinflammatorisk. En antiinflammatorisk kost sørger nemlig for optimale forhold for din krops heling og dit videre sundhedsforløb.

Det fantastiske ved implantater fra motiva danmark er, at de udviklet med banebrydende sikkerhedsteknologi, som sætter kvinders helbred i det absolutte højsæde. Der er altså på forhånd, længe før din operation, tænkt vigtige aspekter af dit helbred og videre sundhedsforløb ind i motiva danmarks nytænkende produkter.

Når du har fået dit drømmeresultat med implantater fra motiva danmark, så er et godt næste skridt altså at spise en antiinflammatorisk kost. En antiinflammatorisk kost består af madvarer, som modvirker inflammation. Inflammation er en naturlig reaktion fra kroppen efter for eksempel en operation.

Her får du fem fødevarer, som er gode at have på indkøbslisten, når du skal spise antiinflammatorisk.

1. Mørke bær

Der er masser af vigtige vitaminer at hente i de lækre, mørke bær: Brombær, blåbær, solbær og boisenbær. Du kan købe dem friske i supermarkedet eller på frost. De er gode i smoothies, ovenpå morgenmaden eller som en snack i sig selv.

2. Alle kålsorter

Her er reglen: Jo mørkegrønnere desto bedre. Grønkål, palmekål og savoikål er gode kandidater her. De er nemlig propfyldt med vitaminer og mineraler, for ikke at nævne fibre. Grønkål er kendt mange steder som en rigtig “super food” af netop samme grund. For kålen anbefales det, at du enten spiser dem i salater eller supper. Alternativt kan du dampe dem let. Men undgå at koge dem i meget vand i lang tid – det kan nemlig trække alle de gavnlige vitaminer væk ud i vandet.

3. Nødder

Uristede og usaltede nødder er en fantastisk antiinflammatorisk snack. Du kan gå efter mineralholdige nødder som paranødder og valnødder, men der er nærmest ikke nogen grænser for fantasien her – du kan vælge lige præcis de nødder, du holder allermest af. Nødder er nemlig en fantastisk kilde til mineraler, sundt fedt og fibre.

4. Fed fisk

Fisk som sardiner, makrel, tun og laks er alle gode bud på antiinflammatorisk spise. Du kan fint kombinere dem med den dampede kål til et sundt aftensmåltid.

5. Tomater

Tomater er sprængfyldte med vitaminer – som den flotte røde farve også viser. Du kan i det hele taget slå dig løs i frugt- og grøntafdelingen i dit supermarked. Gå efter de mest intense farver, når du skal finde de mest vitaminrige råvarer. Det kan måske blive startskuddet til nogle nye retter derhjemme.

Så selvom en brystoperation i sig selv får drømme til at gå i opfyldelse for mange, så kan din kost også hjælpe i den videre proces efter selve operationen.

mts_schema