Sult og overflod

Der er store forskelle på den mængde af mad, der er til rådighed, alt efter hvor du befinder dig i verden. Hvis du er i Skandinavien, så er der også en stor chance for, at du har mad i overflod, og du hver eneste dag kan spise dig mæt uden at tænke over, hvor det næste måltid kommer fra. Men befinder du dig i områder i Afrika, Mellemøsten, Asien eller Sydamerika, så er maden straks noget, som ikke er så let at få på hver dag.

Der er tørke i mange af områderne i Afrika, og det giver en dårlig høst, så mange vil dø af sult og tørst, og som ofte er det, de gamle og børnene, som lider mest under dette. I Asien og Sydamerika er problemerne ofte, at der er for meget vand, det regner meget, der er store problemer med at få afgrøderne til at gro, og der er store problemer med at skaffe mad nok til alle.

Det er et helt andet problem, der er i vesten. Der er der mad i overflod, faktisk så meget , at vi smider mad ud, som faktisk godt kan spises, og der er rigtig meget mad, der bliver kasseret hver eneste dag.

Mad er de store kontraster

Det er en total kontrast til den hverdag, som mange kommer til at lide under. I vesten kommer folk

til at lide af overvægt og de mange følgesygdomme på grund af deres overflod. Følgesygdomme, som sukkersyge, overvægt og hjertesygdomme, er noget, som du ofte oplever, og der bliver spist alt for meget og for fed mad i forhold til, hvor aktive vi er.

Hvis du kigger på den, overflod som vi i vesten står bag, så er det også med til at gøre os syge på mange andre områder. Hver anden dansker er nu overvægtig, og hver fjerde er nu så overvægtig, at det vil give livsstilssygdomme og ødelægge meget mere, end vi tidligere har oplevet.

En verden, som er så forskellig, har selvfølgelig svært ved at blive enig om, hvordan alle problemerne skal løses, så til trods for, at der er overflod af mad i vesten, så kommer det ikke til de ramte områder i Afrika eller andre steder, hvor det ville kunne bruges, men det er ikke noget, som bliver organiseret og sat i værk, desværre.

Klimaforandringerne er også med til at sikre, der er hungersnød mange steder, for hvis der enten ikke kommer mere regn, eller der kommer for meget regn, samt for høje eller for lav en temperatur, så vil der være kludder i afgrøderne over hele verden. Der er mange ting, som skal falde i hak hvert år, for at der kan være mad og gerne rigeligt af det, så alle kan overleve. Men ofte er det regnen, som laver ballade, der er enten for lidt, som mange steder i Afrika, eller for meget, som vi ser andre steder i verden.

mts_schema