Selvom der er flere og flere, som haster gennem maden på alle måder, som ikke synes, de har tid til at lave mad og handle, og derfor er der kommet en meget stor fokus på den mad, der bliver serveret på restauranter. Især de restauranter, som får den højeste hæder blandt de bedste i verden, og der er samtidig meget stor fokus på de kokke, som deltager til VM for kokke hvert år. En titel, der er et par danskere, der har taget hjem de senere år.
Kokke, som i dag arbejder i restauranter som Geranium og Noma, der bliver betragtet som restauranter i den absolutte verdenselite. Noma har to gange været kåret til verdens bedste restaurant, og Geranium er lige nu den eneste danske restaurant, som har 3 michelinstjerner. To prædikater, som bestemt er garant for kvalitet, og begge køkkenchefer er meget dygtige repræsentanter for det nye nordiske køkken, som er mere populært end nogensinde før.
Madens flagskibe
Det, at der er to så fantastiske flagskibe, er noget, som virkelig har sat gang i det nordiske køkken, og der er mange andre restauranter, som er skudt op, og som byder ind med mad fra hele norden og verden. Michelinstjernerne er ikke kun at finde i København, nu er det over hele landet, og det er fordi, der var nogen, som følte sig inspireret af dem, som turde, på de to restauranter, og som valgte at træde i deres fodspor og se, om de ikke også kunne løfte deres mad til noget helt ekstraordinært.
Hvor langt det rækker, vides ikke endnu, men der er kommet mange michelinstjerner over Danmark i de sidste 10 år.