Børn kan være kræsne. Børn har nemlig ikke smagsløg som voksne, og det kan nogle gange være svært at få dem til at spise maden på bordet. De fleste forældre ved også, at livretten i går er hade retten i dag, og det kan gøre hverdagen lidt besværlig.
Børn kan godt lide, at de kan se, hvad deres mad er. Lad dem kigge med i køkkenet eller deltage, så ved de, hvad der er i dagens kødsovs. Eller sæt grønt på bordet i forskellige skåle. Det giver en farveeksplosion, der er meget mere markant end en blandet salat. Har du tiden, så skær grønt ud i sjove faconer. Det er fristende, og der skal nok glide en masse sundt ned.
Spiser børnene ikke løg i frikadellerne, så smid dem en tur i blenderen. Der er mindst lige så mange løg i, som der plejer, men de kan bare ikke ses længere. Den slags hemmeligheder er gode at have in mente, og de virker helt perfekt.
Du kan også vælge en kraftig, hvid hvede og sælge det til børnene som franskbrød. Det gælder om at være kreativ og gøre maden til en god oplevelse for alle.