Maden skal nydes hver gang

At sætte sig godt til rette med maden foran og giver et bedre måltid. Det er lige meget, om du spiser hjemme, på terrassen eller altanen, eller pakker en madpakke og tager på skovtur. Det at give sig tid til at nyde måltidet gør hele forskellen.

På en god restaurant er det også sådan, det hænger sammen. Her bliver der gjort rigtig meget ud af indretningen, så du føler dig godt tilpas. Der er måske levende lys eller blomster på bordet, der er behagelige stole og en smuk indretning. Alt sammen er det noget ekstra, der gør, at maden er så meget bedre.

Anretningen af maden betyder også noget. Mad, der bare er klasket på en tallerken, ser ikke så spændende ud, som den mad, der er anrettet pænt, og som den mad, der ser frisk og indbydende ud.

Du kan selv pifte din mad op

Tænk over dit service og din anretning. Nogle pastaretter gør sig bedre i en skål end på en tallerken. Dæk bordet pænt og hold dit spiseområde ryddeligt hele tiden. Bare det at øse op kan gøres forskelligt, og ved at gøre det smukt, så gør du din egen mad mere spændende og dermed mere lækker at spise.

En madpakke bliver også mere spændende, hvis der er noget grønt sammen med. Om det er den, du skal spise på arbejdet, i skolen eller ude i det fri, så kan du tage gulerødder og agurk med eller noget helt andet. De går hurtigt fra en klapsammen til et rigtig måltid, og det er netop det, at gøre det til et måltid, der gør hele forskellen.

Pynt din mad med krydderurter eller revet ost, alt efter hvad du har lavet. Drys noget på toppen af din suppe for at give den farve og dybde. Server et godt måltid med et stykke friskbagt, groft brød. Der er rigtig mange muligheder for at pifte maden op, og det kræver faktisk ikke så meget igen.

Bliv inspirerede udefra

Du kan sagtens gå på jagt efter gode ideer på tv eller andre steder. De fleste større aviser og dagblade har mange artikler om mad, og der kan du finde opskrifter til enhver pengepung, men også til alles evner.

Er det at stå i køkkenet ikke din favorit, så hold det enkelt. God og sund mad uden det helt store kan nemlig sagtens smage himmelsk, og anretter du det smukt oveni, så har du på ingen tid et rigtig godt måltid mad.

mts_schema